Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

27 maart 2017 door Liza Mutsaers in Hond aanschaffen

10 tips om een broodfokker te herkennen

10 tips om een broodfokker te herkennen

Herken een broodfokker met deze 10 tips!

Thuis groeide ik op tussen de honden. Toen ik dan ook het huis uit ging was het vanzelfsprekend dat ik een hondje van mezelf wilde. Naïef als ik was ging ik op zoek. Ik had nooit eerder een hond geadopteerd, dus ik wist niet waar ik op moest letten. Op Marktplaats vond ik een advertentie van een fokker die precies de puppy rashond te koop aanbood waar ik naar op zoek was. Achteraf hadden alle alarmbellen af moeten gaan. Ik wist toen gewoon echt niet dat er mensen bestonden die een hond zo slecht konden behandelen, alleen maar om er geld aan te verdienen.

10 tips om een broodfokker te herkennen

Naar aanleiding van mijn eigen ervaring heb ik voor jou onderstaande 10 tips waar je een broodfokker aan kunt herkennen geschreven:

1

Vraag altijd naar de moederhond. Zij moet aanwezig zijn.

2

Is de moederhond aanwezig? Kijk dan goed of ze gezond oogt; is ze niet te mager of lusteloos? Let ook op hoe ze op jou reageert. Een moederhond zou gelukkig moeten zijn en daarom ook blij om jou te zien.

3

Vraag naar de overige puppy’s uit het nest. Als ze er nog zijn, vraag ook om die te zien, ook al zijn deze puppy’s al “gereserveerd”. Kijk hoe de puppy’s op elkaar reageren en hoe ze op jou reageren. Zijn ze lusteloos, schuw of ongeïnteresseerd? Dat is geen normaal gedrag voor een pup.

4

Vraag de fokker om de leefomgeving te zien van de puppy’s. Een broodfokker zal je waarschijnlijk de toegang weigeren door de slechte omstandigheden.

5

De broodfokker zal zelden of niet naar de leefomstandigheden en leefomgeving vragen waar de pup komt te wonen. Broodfokkers zijn uit op winst en het maakt ze daarom niet uit waar de puppy terecht komt.

[contentblock id=18 img=html.png]

6

Vraag of de fokker meerdere hondenrassen fokt. Een broodfokker heeft vaak meerdere rassen in huis zitten.

7

Kijk in het paspoort van de puppy. Controleer waar de pup de eerste dierenarts controle heeft gehad. Een broodfokker heeft vaak een eigen vaste dierenarts die regels weten te omzeilen en de pup onterecht gezond verklaren. In ons geval kwam deze dierenarts uit België.

8

Een broodfokker biedt zijn pups vaak allen aan via Marktplaats of andere social media. Ze hebben geen eigen website voor meer informatie over de rassen of over henzelf.

9

Google! De meeste broodfokkers staan geregistreerd op verschillende sites met naam en adresgegevens. Doe altijd goed onderzoek naar de fokker van jouw toekomstige pup.

10

Twijfel je nog? Praat met andere hondeneigenaren, mensen van een hondenschool of de dierenarts. Zij kunnen je vaak ook veel informatie geven, hun ervaringen met je delen of twijfels met je bespreken. Lees ook de 42 tips bij de aanschaf van een pup.

 

Liza Mutsaers

Geschreven door Liza Mutsaers in Hond aanschaffen

Ik ben Liza Mutsaers, ik ben 26 jaar oud en op de foto zie je mij met mijn hond Billy. Billy is een berner sennen geboren op 1 november 2013. Samen met Billy wil ik anderen informeren over broodfokkerij, omdat ook Billy (helaas) van een broodfokker afkomt. Begrijp me goed: ik kan me geen leven meer voorstellen zonder hem, maar voorkomen is beter dan genezen. Daarnaast is Billy, naast mijn verloofde, mijn steun en toeverlaat. Als je hond gelukkig is ben ik als baasje dat ook! Lees meer over mij en de voorbereidingen van de bruiloft op mijn eigen blog.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie