Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

29 juni 2017 door Thessa van Leth in Honden verzorging

3 tips tegen kapotte voetzooltjes bij je hond

3 tips tegen kapotte voetzooltjes bij je hond

Snel last van kapotte zooltjes

Mijn lieve labrador Tinka heeft heel snel last van kapotte zooltjes. Al had ik maar een uur gewandeld dan waren haar zooltjes al kapot. De eerste keer was ik erg geschrokken, pas toen ik thuis kwam liep ze kreupel. Toen ik keek wat er aan de hand was, bleek het dat haar voetzooltjes kapot waren. Ik ben me dood geschrokken!

Zelfs in de winter

hondenschoentjesTinka loopt nooit in het gras maar altijd op de weg of op de stoep. Zij voelt zichzelf een te grote diva om in het gras te lopen. Eerst had ze er alleen last van in de zomer, maar een paar jaar geleden ging ik lekker wandelen en waren weer de zooltjes kapot! Het was winter! Er lag zelfs sneeuw! Maar tot mijn schrik kunnen de honden ook dan de zooltjes kapot lopen. Toen wist ik het niet meer wat ik hier tegen kon doen. Niet meer wandelen is geen optie, want Tinka heeft het gewoon nodig. Dus ik ben gaan googelen, bij evenementen heb ik om tips gevraagd en nu loopt Tinka met schoenen.

3 tips tegen kapotte voetzooltjes bij je hond

Ik heb daarom 3 tips voor jullie, wat je kan doen tegen kapotte voetzooltjes bij je hond:

1. Koop schoentjes

Neem je hond mee naar de dierenwinkel, pas de schoentjes daar en kijk vooral wat je zelf fijn vindt. Het zijn vaak de dierenspeciaalzaken die de schoentjes hebben. Niet alle dierenwinkels zijn er bekend mee. Wanneer je ze op internet bestelt, is het handig dat je de maat weet van je hond. Tinka heeft schoentjes met klittenband, maar er bestaan ook schoentjes met rits. Let ook goed op dat de schoentjes een goede zool hebben, er zijn namelijk ook schoentjes die voor na een operatie zijn, dat de hond niet bij de wond kan komen.

2. Honingzalf

Is het zooltje toch kapot gegaan om één of andere reden, zorg er dan voor dat je zalf hebt. Ik deed het eerst met vaseline, een dikke laag op een gaasje en dan goed verbinden en een sok er overheen (ik had nog geen schoentjes). Nu heb ik via een tip van de dierenarts honingzalf gekregen. Deze zalf is zelf ontsmettend en het zooltje herstelt super snel! Een belangrijke tip voor de zalf of als je de kapotte zooltjes verbindt, dat je het af en toe ook open laat. De zooltjes moeten wel kunnen luchten anders worden ze heel week. Dan heelt het alsnog niet.

3. Soda

Laat de hond zijn pootjes even in het soda zetten, zo wordt de wond ontsmet en voorkom je ontstekingen.

Ik hoop dat jullie op deze manier goede tips hebben om te voorkomen dat de zooltjes kapot gaan. Kom je er niet uit, bel even met je dierenarts. Zij hebben vaak goede tips. Ook kun je naar een dierenspeciaalzaak gaan.

Geschreven door Thessa van Leth in Honden verzorging

Mijn naam is Thessa van Leth, 24 jaar en woonachtig in Wijchen. Ik ben vanaf kleins af aan opgegroeid met honden. De laatste 7 jaar ben ik echt actief in de hondenwereld. Zo had ik zelf 3 labradors, waarvan er nu helaas 1 is overleden. De andere twee Tinka en Bruce wonen bij mijn ouders. Tinka kreeg ik ongeveer 6 jaar geleden als cadeau omdat ik een blijvende knieblessure had opgelopen. Doordat ik met Tinka gehoorzaamheidscursussen ging volgen kwam ik erachter dat het les geven ook wel iets voor mij zou zijn. Ik heb bij de vereniging nagevraagd hoe dat zat en nu ben ik inmiddels 5 jaar actief als instructeur gehoorzaamheid. De lessen die ik geef zijn aan honden van alle leeftijden en alle rassen. Ook geef ik flyballtraining en train ik natuurlijk zelf met mijn honden. Met Tinka heb ik van alles al gedaan, begonnen met flyball, doorgegaan met behendigheid en nu doen wij samen Hoopers. Voor ons beiden nieuw, maar hartstikke leuk om te doen. Met Bruce train ik 2 keer in de week voor flyball en hij gaat ook mee naar wedstrijden. Ik geniet heel erg van alle honden om mij heen en vind het geweldig om iedereen tips te kunnen geven. Nu ga ik regelmatig blogs schrijven en hoop ik jullie net zo enthousiast te maken!

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie