Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

1 maart 2017 door Marloes van den Bos in Honden verzorging

Met deze 5 redenen ruimt voortaan ieder baasje hondenpoep op

Met deze 5 redenen ruimt voortaan ieder baasje hondenpoep op

Poepfrustraties van een hondenliefhebber

Samen met mijn maatje wandel ik door het bos op een met bladeren bedekt pad, prachtig die herfstkleuren. Opeens glij ik bijna uit, ik hou me nog net staande. Ik draai me om, om te zien wat dat was. Heb ik een modderpoel gemist of was het iets anders? Ik zie een vertrapte hondendrol liggen, midden op het pad. Dus dat betekent dat mijn schoen, met flink wat profiel, volledig besmeurt is met die vieze derrie die men hondenpoep noemt. Geweldig…not!

Hondenpoep opruimen

Of wat dacht je van die ene keer dat ik een poepzakje pakte; met het poepzakje in de aanslag waagde ik me dapper in het gras. Ik buk en zie daar 3 drollen liggen mooi in een driehoek. Tja, welke is nu van mijn hond? Ik denk dat iedere hondenbezitter dergelijk scenario’s heeft ondergaan en waarschijnlijk ook meerdere keren. Ik als brave poep-opruimer snap er nou echt niets van dat dit kan gebeuren. In de prikkelbosjes en de greppel kan ik het nog begrijpen. Ik haal mijn arm ook liever niet open aan de braamstruiken of een aanval van de brandnetels, maar op straat, is het dan zoveel moeite?

Een "wild poeper"

De straat waar ik woon heeft een tijdje last gehad van een ”wild poeper”. Door de hele straat lagen dan kleine drolletjes, maar van welke hond die nou waren? Tot op de dag van vandaag ben ik daar nog niet achter. Tegenwoordig is een andere straat de pineut. Tijdens mijn ochtendronde moet ik hier altijd extra op letten, maar vanochtend viel me in deze straat iets anders op. Er hingen witte vellen papier aan een paar bomen, zou er een kat vermist zijn? Nee geen kat, maar wel een vriendelijk verzoek aan hondenbezitters om de hondenpoep op te ruimen in de straat. Dat dat nodig is, dat vind ik jammer.

hondenpoep opruimen

Wat ik niet zie, kan ik ook niet opruimen

Als ik door de straten van de stad rijd waar ik woon zie ik het zo vaak gebeuren. De honden gaan hurken en de baasjes duiken in hun telefoon onder het mom van ”wat ik niet zie, kan ik ook niet opruimen”. Nou kan ik daar nog helemaal inkomen als je hond in de struiken poept of er een berg herfstbladeren overheen gooit, maar midden op straat of bij een perkje lijkt me toch wat anders. En al helemaal op een grasveld waar ook kinderen spelen!

[contentblock id=44 img=html.png]

5 redenen waarmee je voortaan de drollen van je hond netjes opruimt

Naast het feit dat het gewoon vriendelijk is tegenover je omgeving om de stront in zo’n leuk en fleurig poepzakje te stoppen, ben je eigenlijk ook verplicht om het op te ruimen. Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan heb ik nog de volgende redenen om hondenpoep voortaan netjes op te ruimen:

1

Zicht op het poepgedrag van je hond

Je houdt bewuster bij hoe vaak je hond poept; 1 tot max. 3 keer per dag is normaal

2

Poep-checker

De poep van je hond vertelt veel over de gezondheid van je hond. Als je merkt dat die verandert kan het tijd zijn voor een bezoek aan de dierenarts.

3

Besmetting met wormen

Kinderen worden voornamelijk met wormen besmet door katten- en hondenpoep. Je hoeft het niet te zien, maar je hond kan deze wormen wel hebben. Door netjes de poep van je hond op te ruimen voorkom je eventuele besmetting met andere honden of kinderen. Ook andere ziektes zijn makkelijk via ontlasting over te dragen, denk hierbij aan de hardnekkige giardia-parasiet.

4

Hoge boetes

De boete voor geen poepzakjes bij te hebben is €90,-. De boete voor het niet opruimen of je hond laten poepen waar het niet mag bedraagt maar liefst €140,- Zonde van het geld! Daar kun je heel wat lekkere hondensnacks voor kopen.

5

'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet'

Zelf vind je het ook niet leuk om erin te staan; wat je niet wilt dat jou gebeurt, doe dat ook een ander niet aan.

Marloes van den Bos

Geschreven door Marloes van den Bos in Honden verzorging

Mijn naam is Marloes van den Bos en samen met mijn vriend hebben we 3 honden: Nyx, Skye en Amaya. Een asielhond, herplaatser en buitenlander. Hun avonturen zijn op Facebook te vinden: Roedeltje NooitGedacht Ik ben me gaan verdiepen in honden tijdens mijn studie tot paraveterinair dierenartsassistente. Inmiddels ben ik bezig met de opleiding tot kynologisch masseur en daarna hoop ik de opleiding tot kynologisch instructeur en misschien zelfs gedragstherapeut te doen. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken met betrekking tot honden; van rassen tot gedrag en van training tot voeding. Daarnaast freubel ik ook diverse hondenartikelen in elkaar in mijn vrije tijd; van snuffelmatten tot hondenlijnen. Ook een van mijn grote hobby’s is (honden)fotografie.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie