Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

17 juli 2017 door Bram Vroon in Hondengedrag

Chef en de slang

Chef en de slang

Lekker wandelen

Het is een mooie voorjaarsmiddag en de zon doet heel erg zijn best om de wereld op te laten warmen. Het is een verademing om na de koude winter, de warmte van de zon weer eens te voelen en te ervaren. Chef vindt het heel fijn en snuffelt weer eens lekker in de kort begroeide kanten van het karrenspoor. Onze wandelingen beginnen altijd hier en Chef maakt zich meestal druk om hier een mooi plekje te vinden, om zijn eerste plas te doen. Maar vandaag zal het toch een beetje anders lopen dan anders. Aan het einde van het karrenspoor zal ik Chef weer een beetje beter leren kennen.

Zenuwachtig blaffen

hond en slangChef die eigenlijk altijd langs de kant van het karrenspoor loopt te snuffelen, wordt ineens erg zenuwachtig en begint te blaffen naar de plantjes aan de kant van de weg. Ik sta er een beetje van te kijken want blaffen doet hij eigenlijk nooit tijdens het uitlaten. Ik meld hem dan ook maar dat hij normaal moet doen en een mooi plekje moet gaan zoeken om zijn plas te gaan doen. Chef loopt dan wel verder, maar blijft toch wel zenuwachtig heen en weer. Nadat hij zijn behoefte gedaan heeft, loopt hij dus toch weer terug en begint op exact dezelfde plek weer te grommen en te blaffen. Ik zie het hele tafereel eens aan en blijft het vreemd vinden.

Nerveuse Chef

Het is me veel te warm om me er druk om te maken en ik zeg dan ook tegen Chef dat we verder lopen. Omdat Chef maar blijft treuzelen besluit ik dan ook maar eens te gaan kijken. Wat er toen gebeurde vond ik heel raar. Ik kwam in de beurt van de plek waar Chef zenuwachtig werd en ik wilde daar maar eens goed tussen de takken en het gras kijken. Chef wordt daardoor zo nerveus, hij gaat steeds voor me staan en staat te blaffen of de wereld zal vergaan. Steeds kruipt hij tussen mij en de plek waar ik wil kijken. Ik word er een beetje boos van dat Chef iedere keer voor me staat en steeds maar blijft blaffen. Ik word het eigenlijk zat en ik trek Chef weg en begin een reprimande te houden dat hij maar eens een beetje rustiger moet doen, als ik wat wil zien.

Heldhaftig

slang en hondTerwijl Chef keurig op zijn kont naar mijn verhaal luisterde, zie ik iets raars in mijn ooghoeken. Er zit gewoon een opgekrulde slang aan de kant van de weg. Ik had hem nog steeds niet gezien, maar nu opeens is hij heel duidelijk zichtbaar. Ik schrik me rot. Van honden heb ik weinig verstand, maar van slangen nog minder. Ik weet dus ook niet of het een gevaarlijke slang is. Nu ik de slang zie zitten, wil ik die ook wel eens goed bekijken. Maar de reactie van Chef is weer hetzelfde. Veel geblaf en hij kruipt steeds tussen mij en de plek waar ik naar kijk, en dat is nu dus wel de slang. Ik wil graag dat Chef bij de slang wegblijft maar, dat doet hij dus pertinent niet. Hij wurmt zich steeds tussen mij en de slang in. Ik besluit om de boel de boel te laten en weg te gaan. Ik vind het veel te gevaarlijk voor Chef. Maar deze reactie van Chef heeft een heel andere betekenis dan ik ooit heb durven denken.

Niet gevaarlijk

We hebben onze wandeling lekker rustig afgemaakt en Chef was weer helemaal rustig en lekker zichzelf. Ik ben toen later nog wel alleen terug geweest naar de plek waar de slang was om een paar mooie foto’s te maken, zonder dat Chef zich druk hoeft te maken. Mijn gedachte is al snel dat het een mooie foto kan worden als “foto van de dag” op onze site. Ik had ook nog even nagekeken wat voor slang het is en het blijkt een zogenaamde “gladde slang” die dus totaal ongevaarlijk blijkt te zijn. Maar het ziet er altijd wel gevaarlijk uit. Nadat ik de foto van de dag had geplaatst, krijg ik wel veel reacties die mij duidelijk maken waarom Chef zo gereageerd heeft.

Onvoorwaardelijke liefde

chefEén van de geschreven reacties was voor mij overduidelijk. “Chef probeerde jou te beschermen voor de slang”, was wat er geschreven werd als antwoord op de foto. Ik stond er perplex van. Hoe heb ik dit nu over het hoofd kunnen zien. In eerste instantie wilde hij mij waarschuwen, voor de slang en toen ik volgens hem te dichtbij kwam sprong hij tussen ons in om mij te beschermen voor de slang. Wat is het toch een enorme lieve hond. En ik heb het niet eens in de gaten gehad. Dat vind ik achteraf eigenlijk nog het meest suf van mijzelf. Maar de liefde die Chef heeft voor zijn baas is werkelijk verbazingwekkend en ik ben er eigenlijk best wel van ondersteboven. Ik reageerde in eerste instantie wat bozig, toen Chef steeds voor me stond te blaffen, maar dat deed hij dus uit pure liefde. Is het niet geweldig. Ik heb later mijn excuses aangeboden en dat interesseerde Chef dan eigenlijk ook weer niet zoveel.

Lees hier alle blogs uit de reeks ‘leven als ‘hond’ in Frankrijk’

Bram Vroon met zijn hond in Frankrijk

Geschreven door Bram Vroon in Hondengedrag

Bram Vroon schrijft waargebeurde belevenissen van hem en zijn Franse waakhond Chef op het landgoed “au bout du monde” in Les Trois Taillants. Hier wordt hard gewerkt aan de verhuur van gîtes, B & B kamers en pipowoonwagens. In zijn blogs ‘Leven als “hond” in Frankrijk‘ benadrukt Bram de eenvoudige dagelijkse dingen die voorbij komen tijdens het leven van een hond in het Franse boeren leven in midden-Frankrijk.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie