Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

20 mei 2019 door Puppygroep in Hond opvoeden

Een puppy opvoeden zonder stress en frustratie: kan dat?!

Een puppy opvoeden zonder stress en frustratie: kan dat?!

Krijg jij binnenkort een puppy? Hieronder vertel ik je een kort verhaaltje over de frustraties die ik heb gekend tijdens de puppy-periode met mijn golden retriever hond, Doeka. Daarna vertel ik je hoe we dit hebben opgelost en hoe jij kunt voorkomen dat je dezelfde fouten maakt als ik en vele anderen voor jou.

www.puppygroep.nl

Mijn naam is Robbin Kleinpenning en ik ben eigenaar van de website www.puppygroep.nl. Maandelijks help ik duizenden toekomstige puppy-eigenaren. Ik vertel ze exact wat te verwachten en te doen wanneer ze een puppy in huis krijgen. Dit doe ik onder andere met mijn vier puppy boeken. Ik heb namelijk vier puppy boeken geschreven op basis van uitgebreide diepte-interviews met 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten.

Hieronder deel ik in het kort de frustraties die ik heb gekend met mijn puppy en hoe jij hiervan kunt leren …

6 oktober 2014

Op 6 augustus 2014 is onze golden retriever puppy Doeka geboren en toen hij 8,5 week oud was kregen we hem in huis.

puppygroep.nl

Voordat we Doeka mochten ophalen lazen we boeken en speurden het internet af naar alles over puppy’s, omdat het we hem op de best mogelijke manier wilde opvoeden. (Destijds was ik namelijk nog een leek op het gebied van puppy’s.)

Misschien ken je het inmiddels wel; we lazen ontzettend veel tegenstrijdige adviezen in boeken en op websites. De ene adviseerde dit en de ander dat.

Het gevolg was dat alles verkeerd ging. Hij bleef plassen en poepen binnenshuis, beet zijn hondenmand kapot en verscheurde iedere krant en tijdschrift in zijn zicht. We waren onzeker, gestrest en gefrustreerd.

Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om het het heft in eigen handen te nemen.

Wat heb ik gedaan?

Alle vragen die ik had schreef ik op. Dit waren medische vragen over diarree bij puppy’s, want daar had onze hond veel last van, maar daarnaast ook over de castratie van een hond. Ook had ik vragen rondom de opvoeding, zoals hoe we het best konden omgaan met het bijten en de zindelijkheidstraining.

puppygroep.nl

Ik heb willekeurig tientallen dierenartsen en hondentrainers gebeld die ik vond in Google. Allen stelde ik ze de vragen die ik op papier had staan. Ik vertelde ze dat ik ze deze vragen stelde voor mijn website www.puppygroep.nl en dat ik toekomstige puppy-eigenaren wilde helpen met de opvoeding van hun puppy. (Weliswaar was het ook een stukje eigen belang, maar dat ter zijde.)

Hoe dan ook, ze waren meer dan bereid om de vragen die ik had te beantwoorden. Ik heb de gesprekken die ik met ze voerde opgenomen zodat ik ze kon publiceren op mijn website en anderen de gesprekken konden terugluisteren en er ook van konden leren.

puppy opvoeden

De gesprekken met de dierenartsen en hondengedragsdeskundigen waren zo ontzettend verhelderend. Ik kreeg namelijk advies van MEERDERE experts over dezelfde onderwerpen. Ik was volledig overtuigd en zelfverzekerd hoe ik verder moest. Dit was precies waar ik tijdens die eerste paar dagen en weken van de puppy-periode van Doeka ook behoefte aan had: concrete tips en invalshoeken van MEERDERE experts en niet tegenstrijdige adviezen van zogenoemde experts op het internet of in boeken.

puppy opvoeden zonder stress

Mijn website werd in een korte tijd razend populair onder nieuwe puppy-eigenaren. Ik kreeg dagelijks e-mails van mensen die sinds kort een pup in huis hadden. Het leek wel alsof ze dachten dat ik de expert was, terwijl ik zelf ook een leek was. (Dit was soms best een vreemd idee.)

Wanneer iemand een vraag had over zindelijkheidstraining stuurde ik hem of haar door naar het interview met een expert over het zindelijk maken van een puppy. Zo deed ik dat bij iedere vraag die ik kreeg. Ik stuurde hem of haar door naar het desbetreffende interview met de expert.

Echter bleef ik vragen krijgen van nieuwe puppy-eigenaren. Vele vragen werden wel beantwoord in de interviews, maar niet iedereen beluisterde ze in zijn geheel, omdat de interviews soms best lang waren. Als je dan op zoek bent naar één specifiek antwoord dan is het niet fijn om een lang interview daarvoor te luisteren.

Ik wist dat ik ze beter kon helpen en uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om datgene te maken waar ik tijdens de puppy-periode van mijn hond Doeka ook behoefte aan had.

Ik ben gestart met het schrijven van een klein, concreet en praktisch boek. Het is een boek geworden van 78 pagina’s, dus geen boek van 300 pagina’s waar 20.000 tips in staan over van alles en nog wat, maar gewoon een compact en concreet boek met praktische tips over het zindelijk maken van je puppy. Dit was mijn eerste boek. Voor dit boek heb ik 24 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten geïnterviewd.

puppyboeken opvoeden . puppyboek zindelijkheid . puppyboek puppygroep

Na mijn eerste boek had ik de smaak te pakken; ik schreef in een korte tijd nog drie andere puppy boeken en ieder boek focust zich op één specifiek onderwerp.

30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten heb ik ingehuurd en vervolgens heb ik ze om de beurt geënquêteerd en geïnterviewd over de vier verschillende onderwerpen.

verschillende puppyboeken

In totaal geven de vier puppy boeken antwoord op de 255 meest gestelde vragen van honderden nieuwe puppy-eigenaren. Deze boeken zijn gemaakt voor mensen die zich optimaal willen voorbereiden op de komst van hun puppy, zodat ze precies weten wat ze kunnen verwachten en moeten doen wanneer ze een puppy in huis krijgen. Op deze manier begaan ze niet dezelfde fouten als ik en vele anderen voor hen.

De boeken zijn te bestellen op bol.com en op mijn eigen website puppygroep.nl. Als je ze bestelt op mijn eigen website krijg je leuke cadeautjes erbij!

puppyboek bestellen

Naast de boeken vind je ook tips van mij op mijn YouTube-kanaal. Zie bijvoorbeeld onderstaande video waarin ik tips deel over het zindelijk maken van je puppy. Deze tips komen rechtstreeks uit mijn boek Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek:

Geschreven door Puppygroep in Hond opvoeden

Hoi, ik ben Robbin, eigenaar van www.puppygroep.nl. Ik help toekomstige puppy-eigenaren. Leer exact wat te verwachten en te doen wanneer je een puppy in huis krijgt met de 4 meest complete puppy boeken.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie