Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

26 april 2017 door Petra Huijssen in Hond aanschaffen

Ik wil een hond, wat nu?

Ik wil een hond, wat nu?

Mijn leven met Arny

“Schat…”
“Ja…”
“Ik wil een hond”
“Je hebt al 3 katten”
“Ja, maar nog geen hond”

Met deze, voor ‘de HuisMan’ bij voorbaat al kansloze discussie, begon dus onze zoektocht zo’n 3 jaar geleden naar ‘de perfecte huishond’. Omdat de HuisMan en de HuisPuber geen honden gewend waren moest het een hondje worden waar niet al teveel mee aan de hand zou zijn en zou de hond met katten in huis overweg moeten kunnen. Dat waren eigenlijk de voornaamste eisen. Niet zo moeilijk toch? Wat wilden we verder: een mixje of een rashond? Fokker of asiel?

De zoektocht

Omdat er bij ons in de buurt een hondenasiel zit besloten we daar te beginnen. We hebben eerst op de website gekeken, maar wetende dat vaak lang niet alle honden op zo’n website staan besloten we er maar eens langs te gaan. Zoveel lieve honden, maar om eerlijk te zijn waren de meesten niet geschikt voor de ‘beginner’. Zelf ben ik opgegroeid met een Herdershond en een Bouvier, dus ik was wel wat gewend. Maar de HuisMan was alleen maar katten gewend en de HuisPuber alleen zijn knuffelbeer en onze katten. Dus de ‘sterke’ rassen uit het asiel leken me niet meteen geschikt als eerste hondDoor een collega werd ik niet lang daarna gewezen op een Stichting waar zij haar hond vandaan had. Deze Stichting zocht voor kansloze honden uit Bosnië en Kroatië een veilig huisje in Nederland.

[contentblock id=18 img=html.png]

En toen begon het

Wekenlang hebben we de website van de Stichting bekeken en alle hondjes de revue laten passeren om onze eerste hond uit te kiezen. Ik deed de voorselectie en stuurde die ter beoordeling aan de HuisMan en de HuisPuber. Totdat we op het perfecte kleine hondje stuitten. Na een belletje met de Stichting bleek helaas dat kleine meisje al gereserveerd, dus terug naar de website om weer verder te zoeken. En daar was onze nieuwe beste vriend! Een ex-kettinghondje uit Kroatië met de toepasselijke naam Arny (wij wonen in de mediastad van Nederland, dus een nette Gooische hondennaam hoort daar natuurlijk bij). Arny bleek nog beschikbaar, wij voldeden aan de eisen voor adoptie van de hond en over een maand kon Arny mee naar Nederland komen.

De ophaaldag

Vol spanning en met een mooie nieuwe riem, halsband en een zakje hondenkoekjes vertrokken wij op de ophaaldag naar het Noorden van het land. Bij binnenkomst in de ontvangsthal herkende ik ‘mijn’ Arny meteen. Dit was hem! Dit hondje zou mijn leven veranderen! Hoezeer hij mijn leven zou veranderen zou al snel blijken. De terugweg naar huis met de hond in de auto verliep voorspoedig. Arny lag lekker op schoot een beetje te dutten. Bij thuiskomst hebben we meteen even een klein blokje om gemaakt voor de hoognodige plas en het strekken van de pootjes. En omdat we in een hondrijke buurt wonen ontmoetten we ook al snel een andere hond. “Kijk Arny, een lief vriendje”, “Snap” zei Arny. Verbaasd keken de HuisMan en ik elkaar aan. Maar goed, een rit van 13 uur, een drukke ontvangsthal met allemaal vreemde mensen en honden, daar zou ik ook niet gezellig van worden, dus we zochten er niet al teveel achter.

ik wil een hond

Onze nieuwe huishond

Thuis nestelde Arny zich gezellig bij ons op de bank en viel als een blok in slaap. De schat. De eerste nacht verliep zonder problemen, op een diarree aanval rond een uur of 6 na waardoor ik me om 6.05 uur in pyjama op straat bevond. De volgende middag mochten ook de HuisPoezen kennis maken met de nieuwe HuisHond. “Kijk Arny, lieve vriendjes”. “Snap” zei Arny. Dit was het begin van een lange, intensieve, liefdevolle, leerzame en soms ook wanhopige missie om van een getraumatiseerd rugzakhondje een relaxte HuisHond te maken.

Tip

Wil jij ook graag een hond aanschaffen? Lees dan in het blog ‘Een hond aanschaffen, waar moet ik aan denken‘ of jij alle vragen met een JA kunt beantwoorden.

Petra Huijssen

Geschreven door Petra Huijssen in Hond aanschaffen

Ik ben Petra Huijssen, woonachtig in de mediastad van Nederland, samen met mijn echtgenoot (de HuisMan) en zoon (de HuisPuber). We delen het huis met de katten Rex en Mick, de vissen en de honden Arny en Barbara. Arny is een herder-terriër mixje van een jaar of 4 die we hebben geadopteerd via een Stichting. Hij komt uit Kroatië. Barbara is een Posavski en ook haar hebben we via dezelfde Stichting geadopteerd. Zij is ongeveer 7,5 jaar oud en komt uit Bosnië waar ze is gebruikt voor de jacht. Mijn blogs zullen voornamelijk over mijn belevenissen met Arny en Barbara gaan. Arny, omdat hij een behoorlijk rugzakje heeft en we daar veel mee aan het werk zijn. Barbara, omdat zij een doedel eersteklas is waar ik binnenkort een speurtraining mee ga volgen. In de resterende tijd werk ik trouwens op een Kunstacademie en ben ik vrijwilliger / bestuurslid bij de Stichting Idemo, de Stichting waar mijn honden vandaan komen. Tevens probeer ik zo goed als mogelijk de website voor ze up-to-date te houden. De hond op de foto is Barbara.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie