Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

22 februari 2017 door Liesbeth Groote in Hond aanschaffen

Ik zoek een hond uit het asiel

Ik zoek een hond uit het asiel

Mijn zoektocht naar een hond uit het asiel

Op vrijdag 19 februari vorig jaar heb ik dan de stap genomen. Samen met mijn zoon en mijn huidige hond, een Jack Russel van 7 jaar, ben ik naar het dierenasiel gereden. Ik ben natuurlijk naar het dierenasiel gereden met een doel: ik zoek een hond uit het asiel die past bij mijn hond! Nee, ik had geen voorkeur voor een reu of een teef, voor de leeftijd of voor het ras. Het belangrijkste vond ik: er moet een match zijn met mijn eigen hond.

Ik wil een hond uit het asiel

Bij het dierenasiel werd ik ontvangen met een kop koffie en er volgde een goed gesprek over waarom ik een hond uit het asiel zocht. Het gesprek richtte zich op mijn wensen, mijn gezin- en leefsituatie, hoeveel de hond alleen zou moeten zijn. Aan het einde van het gesprek mocht ik bij de honden gaan kijken en ja, ik zag een Jack Russel, een teefje van 8 jaar wat mij aansprak. Ze kwam rustig over, was aanhankelijk en zocht contact. Ik heb vervolgens bij de begeleiding van het dierenasiel aangegeven dat ik mijn hond graag kennis wilde laten maken met deze asielhond. Aan de riem ging het goed, maar een keer los op het veld vloog de asielhond meteen op mijn hond af… en mijn eigen hond is echt geen doetje, het is juist een stoer mannetje. Dit was dus geen goede match!

De match met een hond uit het asiel

De begeleiding van het dierenasiel kwam vervolgens met een andere Jack Russel. Het was een reu en als vondeling binnen gekomen. Ongetwijfeld een super lief hondje, maar ik had er geen klik mee. De begeleiding van het dierenasiel wilde mijn hond graag een positieve ervaring meegeven en ging nog 1 hond ophalen. De begeleiding zei er wel meteen bij dat de hond al gereserveerd was, maar dat ze mij wel als reserve kon opschrijven wanneer ik interesse had voor de hond. En ja hoor, daar kwam Massel aangelopen. Massel is een kruising Fox Terriër, een vrolijke spring in het veld van net 1 jaar. Het was vanaf het eerste moment spelen met elkaar. Ja, dit moest ze worden!

ik zoek hond uit asiel

[contentblock id=18 img=html.png]

De voordelen en nadelen van een hond uit het asiel

een hond uit het asielEr zijn voordelen en nadelen bij de aanschaf van een hond uit een asiel.

De nadelen van een hond uit het asiel:

  • Je kent bijna nooit het verleden van de hond.
  • De hond is al gevormd en heeft zo zijn eigenaardigheden en gewoontes.
  • Sommige asielhonden moet je heropvoeden, dat kost tijd en veel geduld.

De voordelen van een hond uit het asiel:

  • Een asielhond is meestal al wat ouder, en daarom vaak zindelijk.
  • Een hond uit het asiel weet meestal al hoe hij zich binnenshuis dient te gedragen (dit geldt uiteraard niet voor alle asielhonden).
  • Zeker als je zelf al wat op leeftijd raakt is een wat oudere hond een gezellige kameraad.
  • De meeste asielhonden zijn vaak al wat rustiger.
  • Loopt wellicht goed mee tijdens het wandelen, kent enige basistraining en bijt niet meer alles kapot (zoals een pup dat kan doen)
  • Kan wat langer alleen zijn.

Houd overal rekening mee wanneer je een hond uit het asiel zoekt

Toch kun je ook hier je vraagtekens bijzetten en je zult het moeten ervaren. Het is namelijk goed mogelijk dat je een asielhond treft die verlatingsangst heeft. Kortom: niets is zeker. De tijd zal het leren. Wanneer je voldoende tijd kunt besteden aan de hond die je uit het asiel wilt, kun jij er een prachtige hond van “kneden”, maar er kunnen vervelende gewoontes ingebakken zitten die je er (bijna) niet uit krijgt.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie