Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

15 maart 2017 door Karin den Hollander in Informatie over honden

Is een invalide hond met 3 poten zielig?

Is een invalide hond met 3 poten zielig?

Waarom een invalide hond niet zielig is

Vorig jaar kwam er een foto voorbij op Facebook van een Griekse hond met 3 poten, genaamd Nontas. Zijn poot was geamputeerd na een aanval van twee andere honden en hij zat al ruim 18 maanden in een shelter te wachten op een baasje. Het was voor mij liefde op het eerste gezicht, en we besloten hem te adopteren.

De kennismaking

In mei kwam Nontas met zijn vluchtbegeleider Pieter aan op het vliegveld. Toen Pieter Nontas aan mij overhandigde, vroeg hij me waarom ik had gekozen voor een hond met 3 poten. Mijn wedervraag was: Waarom niet? Ik word immers altijd verliefd op de ogen van een hond, en nooit op zijn poten. Een poot meer of minder maakte voor mij niet uit en ik leerde al snel dat het voor Nontas zelf ook niets uitmaakt.

Rolstoel? Nee, dank je!

Nontas voelde zich hier al snel thuis en werd meteen geaccepteerd door de roedel. Omdat hij niet veel kansen heeft gekregen om te lopen na de amputatie, had hij geen conditie. Zijn spieren van de overgebleven achterpoot waren daardoor nog erg zwak. Omdat Nontas een invalide hond met drie poten is, besloot ik om voor hem een rolstoel te kopen.

[contentblock id=19 img=html.png]

Een hond met drie poten kan alles!

Binnen een paar dagen had ik door dat Nontas totaal niet zielig was omdat hij maar drie poten heeft. Hij is dol op wandelen, en gaat zelfs nog liever rennen. Ook springen kan hij heel goed. Hij is de enige van onze roedel die ik in de gaten moet houden bij onze kippenwei, want ondanks zijn 3 poten klimt of springt hij moeiteloos over het hek. Soms maakt hij wel een inschattingsfout als hij ergens overheen wil springen. Zo heb ik hem al een keer uit de nek van mijn dochtertje moeten vissen, en een paar keer heb ik hem van een muurtje afgetild omdat hij er overheen hing te spartelen. Nontas kan het snelst rennen van alle honden en hij straalt dan echt levenslust uit. 

Is een hond met 3 poten zielig?

Buiten komen we vaak mensen tegen die het nodig vinden om ons te wijzen op wat overduidelijk is. Nadat ik dat al tientallen keren had gehoord werd ik er een beetje sarcastisch van. Dan zeggen ze bijvoorbeeld: “Goh, die hond mist een poot!” Dan zeg ik heel onschuldig; “Nee, meen je dat nou? Kun je even helpen zoeken?”, of “Ja, die heeft onze Chihuahua eraf gebeten.” Misschien niet heel vriendelijk van me, maar als je wilt weten waarom Nontas een hond met 3 poten is vraag het dan gewoon. Wat we ook vaak horen is dat het zielig is, maar Nontas laat dan zelf wel zien dat hij er helemaal geen last van heeft. Sterker nog volgens mij beseft hij niet eens dat hij wat mist. Een mens zou heel erg bezig zijn met wat hij niet meer kan, maar honden leven in het nu en gaan gewoon door zonder te treuren en te piekeren.

Karin den Hollander

Geschreven door Karin den Hollander in Informatie over honden

Ik ben Karin, 40 jaar, en trotse eigenaresse van 4 honden, waarvan 3 met een verleden. Ruim 20 jaar neem ik herplaatsers op. Dit is begonnen toen ik werkzaam was in het asiel en bij de dierenambulance, waar ik veel ervaring op heb gedaan. Ook ben ik dierenmagnetiseur en dierentolk, en kan ik voelen wat een dier voelt, wat vaak van pas komt in het dagelijks leven met onze roedel.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie