Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

6 november 2017 door Jennifer Spitsbaard in Hond opvoeden

Mijn hond Pepper is een super hond!

Mijn hond Pepper is een super hond!

Begin dit jaar ben ik met mijn collega's van stichting BAB (Buitengewoon Actieve Breinen) mijn Project BAS begonnen. Hierbij geef ik mensen met een lichte psychische stoornis (zoals bijvoorbeeld: ADHD of een lichte vorm van autisme) een asielhond. Dit geeft de mensen structuur en regelmaat en de hond krijgt een fijn thuis in plaats van een kooi in het asiel. Het geeft onvoorwaardelijke liefde en haalt mens en hond uit hun isolement. Samen trainen wij mens en hond voor een fijne toekomst samen. Een win win situatie dus.

Een heftige hernia

Toen echter begin deze zomer de mussen dood van het dak vielen en iedereen die niet hoefde te werken heerlijk op het strand lag, lag ik met de gordijnen dicht op bed. Dit keer niet door een heftige depressie, maar door een minstens zo heftige hernia. Ik stond stijf van de pijnstillers en ik moet dan ook eerlijk bekennen, dat ik mij lang niet alles kan herinneren van deze periode. Naast Pepper heb ik nog twee poezen en beide komen uit het asiel. De meiden (zoals ik ze noem) vonden het allemaal wel lekker. De hele dag languit luieren bij mij op bed en genietend van de extra aandacht.

Voor Pepper was het allemaal wennen

Voor mijn lieve Pepper was het allemaal een beetje wennen, want elke dag kwam er iemand anders van mijn familie of vriendengroep om hem lekker uitgebreid uit te laten. Dat was natuurlijk heel erg leuk, maar voor hem ook wel spannend. Pepper houdt er namelijk niet van om elke keer een ander rondje te lopen, daar raakt hij erg van in de war. Gelukkig moest ik van de dokter wel blijven bewegen en dus waren het rondje in de ochtend en avond gewoon van mij. Omdat het in de ochtend nog niet zo warm was konden we rustig wandelen en genieten van het mooie weer. Vlakbij mijn woning is een grasveldje waar ik hem altijd even los laat lopen. Regelmatig komen we daar een vriendje van Pepper tegen en dan dus meteen ook een vriendinnetje voor mij. Zo kon Pepper even heerlijk spelen en had ik ook weer even afleiding. Ook in de avond was het echt genieten. Omdat ik natuurlijk niet zo snel liep deden we over het laatste rondje een stuk langer dan normaal. Samen genoten we van de zomeravond en van elkaar. Zonder deze wandelingen was ik gegarandeerd weggeglipt in een zware depressie. Het hield mij dus letterlijk op de been!

De uren, dagen en weken op bed zijn mij niet in de koude kleren gaan zitten. Ik geloof trouwens dat dit voor niemand zijn psyche goed is. Maar met mijn aandoeningen is het mij, dankzij mijn beestjes, 100% meegevallen. Zonder hun had ik het nooit zo goed volgehouden. Mijn meiden kwamen heel vaak lekker kroelen en dat was zalig. Maar mijn allerliefste Pepper spande toch wel de kroon. Hij ging heel vaak tegen mijn rug aan liggen, precies daar waar het pijn deed. Dat vond ik zo bijzonder en daarom is hij mijn enige echte eigen superdog!

Project BAS

PepperWat mij de afgelopen periode duidelijk werd, is dat dit project niet alleen voor mensen met een psychische stoornis kan werken, maar eigenlijk voor iedereen die voor langere tijd ziek is. Zolang men enigszins mobiel is, zou een hond(je) al helpen. Dit is een fantastisch geschenk voor alle honden die op zoek zijn naar een huis, maar zeker ook voor alle mensen. Gelukkig heb ik inmiddels de draad weer op kunnen pakken met Project BAS. We zijn druk bezig met het zoeken van mensen, bedrijven of organisaties die het project willen steunen door middel van fondsen of donaties. Afgelopen 30 september organiseerde ik samen met mijn collega’s de allereerste strandwandeling bestemd voor iedereen die Project BAS een warm hart toedraagt en gewoon lekker wil wandelen met andere (honden)vrienden. Dit was zo’n succes dat we deze wandeling 6 keer per jaar willen houden. In mijn volgende blog vertel ik daar meer over

Steun in het dagelijks leven

Zelf heb ik ADHD en de bi-polaire 1 stoornis. Jarenlang werd mijn leven geregeerd door zware depressies, suicidaliteit, manie’s en psychoses. Totdat ik 4 jaar geleden mijn hond Pepper kreeg. Ik beweer niet dat ik nooit meer dipjes heb, maar het blijft nu meestal wel bij dipjes. Geen zware depressies of andere episodes meer. Pepper, mijn allerliefste hond, zorgt ervoor dat ik stabiliteit en structuur heb in mijn dagelijks leven. Ik moet tenslotte toch minimaal drie keer per dag naar buiten en hier kan geen pil of psychiater tegenop. Door mijn ervaringen met Pepper ben ik onlangs Project BAS begonnen, zodat ik ook andere mensen met een (lichte) psychische stoornis kan laten ervaren hoe enorm fijn het is om een hond te hebben en hoe deze je kan helpen in het dagelijkse leven.

Jennifer Spitsbaard

Geschreven door Jennifer Spitsbaard in Hond opvoeden

Hallo ik ben Jennifer, ik heb ADHD en de bi-polaire 1 stoornis. 4 jaar geleden kreeg ik mijn hond Pepper. Dankzij hem ervaar ik stabiliteit en structuur in mijn dagelijks leven en groeien mijn dipjes vaak niet meer verder uit. Door mijn ervaringen met Pepper ben ik onlangs Project BAS begonnen. Hierdoor kan ik ook andere mensen met een (lichte) psychische stoornis laten ervaren hoe een hond een enorm toegevoegde waarde kan zijn in het dagelijks leven.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie