Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

20 april 2017 door Francis Ter Horst-Lotterman in Algemeen

Onvoorwaardelijke liefde zoals een hond die kan geven

Onvoorwaardelijke liefde zoals een hond die kan geven

Al twee jaar een team

Wat gaat de tijd toch snel. Vrijdag 14 april was Nikki alweer twee jaar in mijn leven. Als je twee jaar geleden tegen me gezegd had dat mijn leven zo zou veranderen had ik dat niet kunnen geloven. En niet alleen mijn leven, maar dat van mijn hele gezin. Zoals je hebt kunt lezen in mijn andere blog ‘De trouwe ogen van een Labradoodle hulphond‘, heb ik in Nikki een paar goed werkende ogen gevonden. Mijn gezin een knuffel en speelmaatje.  Door de komst van Nikki durft mijn gezin mij los te laten als ik weer eens op avontuur ga. En ik stap vol vertrouwen die mistige wereld in.

Lange zwangerschap

In de week voor Nikki haar komst voelde ik me alsof ik aan het einde van een zwangerschap zat. Bijna anderhalf jaar hadden we toegewerkt naar dit moment. De diagnose van mijn oogaandoening, het ongeloof dat het nooit meer goed zou komen, het steeds inleveren van een stukje zelfstandigheid. Het besluit dat ik zonder blindengeleidehond niet langer veilig over straat ging. De papierwinkel om een aanvraag in te dienen. Het uitkiezen van een geschikte geleidehonden school, en dan nog de mobiliteit trainingen. Een hoogtepunt waar je naartoe leeft; een lange zwangerschap met 14 april 2015 als bevaldatum. En een bevalling was het! Het lijkt zo simpel als je een team samen over straat ziet lopen. Een hond die stoer in de beugel loopt en een baasje dat braaf volgt. Maar zo simpel bleek het helemaal niet te zijn. Je moet letterlijk je lot in de poten van de hond leggen, die heeft op straat in beugel de leiding.

hond onvoorwaardelijke liefde

Twee jaar later

Ik had huishonden en was gewend de leidende rol te hebben in onze relatie en nu moest ik opeens volgen. Een onnatuurlijke situatie die behoorlijk wat aanpassingsvermogen van mij eiste. Maar wat een geduld had de trainster, en Nikki ook! Het is goedgekomen en opeens zijn we zomaar twee jaar verder. Ik hoef inmiddels geen commando’s meer te geven want Nikki begrijpt al wat ik wil voordat ik het uitspreek. Ze zeggen altijd dat je een keer in je leven een hond krijgt die je volledig begrijpt en waarmee een onbreekbare band ontstaat. Met mijn eerste geleidehond heb ik dat nu al, kan er ooit een opvolger aan haar tippen? Gelukkig zijn we nog niet zo ver. We zijn nu twee jaar een team en ik durf te zeggen dat we een superteam zijn. Vol vertrouwen ga ik op pad naar nieuwe steden en ontdek ik dat mijn wereld zo groot is als ik zelf wil. Iets wat ik drie jaar geleden nooit had durven dromen.

[contentblock id=18 img=html.png]

Nieuwe avonturen

Ik hoop met Nikki nog heel veel mooie avonturen te beleven. Met haar aan mijn zijde durf ik die avonturen ook op te zoeken. Voor deze zomer staat er een heel groot avontuur op de planning. Samen met een vriendin en haar blindengeleidehond gaan we op wandeltocht. In twee weken tijd gaan we wandelroutes met de hond lopen door midden-Nederland, het gelukkigerwijs pelgrimspad. Samen met Nikki durf ik dit aan. Zij is mijn rots aan mijn zijde, mijn geluk. Door haar ben ik weer geworden wie ik ooit was. Ze is in mijn leven gekomen om als mijn ogen te dienen, maar ze betekent zoveel meer voor mij. Ik probeer een woord te vinden voor de gevoelens die ik voor haar heb, maar dat kan ik niet. We zijn samen 1, ze is altijd in mijn buurt en let op mij. Als een schaduw volgt ze me waar ik ga. Ik ben haar dankbaar dat ze mij die vrijheid en zelfstandigheid biedt waar ik zo naar verlang. Eigenlijk is het in een zin te vatten: onvoorwaardelijke liefde zoals een hond die kan geven.

Wil jij weten of jouw hond ook wel van jou houdt? Lees dan het blog met 38 signalen dat je hond écht van je houdt.

Francis Ter Horst-Lotterman

Geschreven door Francis Ter Horst-Lotterman in Algemeen

Francis Ter Horst-Lotterman is geboren in 1975. Sinds 2014 gaat zij bijna blind door het leven. Op 14 april 2015 kwam haar eerste blindengeleidehond Nikki aan haar zijde. Samen met Nikki werd de wereld weer groter en kon ze weer zelfstandig op avontuur. Door de komst van Nikki besloot Francis om haar kennis over natuurgeneeswijze verder te verbreden. Naast natuurgeneeskundig therapeut voor mensen is ze nu ook geschoold als kruidengeneeskundige en bachbloesemtherapeut voor hond en kat. Daarnaast is ze hondenmasseur. Meer info kun je vinden op www.olea-tiel.nl

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie