Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

26 oktober 2019 door Nenny Smeenk in Hond aanschaffen

Een oudere hond adopteren

Een oudere hond adopteren

Nou, daar sta je dan!

Een klein blond hondenhoofdje kijkt van boven om het traphekje heen. Babs (Hollandse Smous) kijkt wat ik aan het doen ben. Ik wapper met de riem en als een jonge hond dartelt ze de trap af. Als, want ze is ruim 14 en behoorlijk doof. “Kom meisje, ga je mee? ” We gaan eerst samen uit en dan door voor de boodschappen. Ze doet niets liever, als het maar sámen is! We moeten naar de stad, maar dat moet al snel als je in een dorp woont!

De ontmoeting

Een aantal dagen terug (met de wissel van de Dierenambulance) had ik van mijn collega iets gehoord en dat was met weerhaakjes in mijn gedachten blijven hangen. “Nenny toe, je moet echt eens gaan kijken”. Ze had namelijk een hondje opgehaald (het vrouwtje was overleden) en nadat het hondje 3 dagen alleen in de woning had verbleven, had ze hem met de ambulance naar het asiel gebracht. En daar zat hij nu alweer 2 dagen! “Zo’n lief oud hondje van 14 jaar!” Goh dacht ik gelijk, net als Babs! Het zal je als hond maar overkomen. Ik heb direct na de boodschappen de stoute schoenen aangetrokken en het asiel opgebeld. “Hoi Yvon, eigenlijk bel ik voor dat oude hondje, dat door ons bij jullie is binnengebracht; Timmie… Is het goed dat ik even langskom?” Dat is oké, dus even later stap ik binnen. Ze staat in de gang en een klein zwart hondje staat bij haar. Staartje tot onder z’n buikje, ene oortje staat, andere oortje hangt. Een grijs snuitje en een paar trieste bruine oogjes kijken me aan. Daarna gaat alles razendsnel!

De kennismaking

De kennismaking met Babs verloopt voorbeeldig en ze gaan zelfs even samen spelen op de speelwei! Kort daarna stappen we met z’n drietjes in de auto. Met de aantekening, dat ik Tim dus ìn de auto til, want hij ziet dat niet zo zitten en ik wil naar huis. Thuisgekomen gelijk maar door naar stap 2. Na de auto is nu de fiets aan de beurt. Mede door Babs gaat dat evenement best goed! Behalve dan… ”Wat loop jij raar joh!” Als we weer thuis zijn bekijk ik z’n slanke pootjes eens wat beter. Pff nogal logisch; wat een lange nagels zeg! Daar zou menig vrouw jaloers op zijn! Dan volgt er een soort ‘worstelpartijtje’, want hij wil niet…. en ik moet wel….. voor zijn eigen bestwil! Super-voorzichtig begin ik met het knippen van de nagels. Best eng, want zwarte hondjes hebben zwarte nageltjes. Het resultaat mag er gelukkig zijn en gelijk loopt het ventje al een stuk beter! Moe van alle indrukken en emoties krult hij zich op de bank naast Babs en met haar hoofdje op zijn rug vallen ze samen in slaap.

Het afscheid

Ruim 2,5 jaar heb ik van zijn charmante persoonlijkheid mogen genieten. Vanaf de eerste dag heeft hij ’s nachts in mijn armen geslapen. Dit hondje, kleine, lieve, oude Timmie, waarvan ik van een bevriende dierenarts hoorde dat die a.s. dinsdag eigenlijk ingeslapen zou worden. En vandaag is het donderdag… Dit ventje heeft mijn hart diep geraakt! Veel mensen willen of durven het niet om een oudere hond te adopteren of kopen, maar het is zo de moeite waard! We hebben prachtige jaren samen gehad! Ondertussen heb ik afscheid moeten nemen (van allebei mijn honden trouwens) en ze liggen (nu nog steeds naast elkaar) begraven. Het waren onvergetelijke jaren met twee honden samen in huis, twee honden op leeftijd! Vaak willen mensen liever een puppy aanschaffen of  hond adopteren, maar een oudere hond adopteren is écht het proberen waard! Ik wil dit verhaal dan ook heel graag opdragen aan een héél bijzonder hondje: Timmie! Ik zal je nooit vergeten!

oudere hond adopteren of kopen

Tip

Wil jij graag een hond aanschaffen maar twijfel je over het adopteren of kopen van een hond? Lees dan het blog ‘Hond adopteren of kopen? Gewetensvraag!

Nenny Smeenk

Geschreven door Nenny Smeenk in Hond aanschaffen

Mijn naam is Nenny Smeenk, geboren in Den Haag, getogen op vele andere plekken in Nederland. Het grootste deel van mijn leven zijn er altijd dieren om me heen geweest. Met haren, veren, stekels of schubben, mooi of lelijk (en wie bepaalt dat?), ras en/of absoluut rasloos, oud of jong, kalm of met temperament, braaf of ongeveer ongeleide projectielen. Ieder dier is uniek! Ieder dier is boeiend! Ieder dier is anders! Honden heb ik altijd gehad, soms 1, soms 2 en soms meerdere. Eén ding hebben al mijn dieren gemeenschappelijk: ze zijn allemaal ‘weggegooid’! Meestal hebben ze al zoveel meegemaakt, en wat me altijd weer ontroerd is hun vertrouwen en hun onvoorwaardelijke liefde! Niet één van mijn dieren heb ik aangeschaft. Wanneer je met zoveel dierenverdriet wordt geconfronteerd, dan blijft er soms toch een dier aan je leven kleven! De laatste 10 jaar werk ik binnen het kader van de “dieren-nood-hulp”. Als ambulancechauffeur, geef voorlichting op scholen over mijn werk (hoe leuk is dat!), alsmede het schrijven van korte verhalen. Altijd gaan deze over dieren! Verhalen over wat ik met mijn werk als hulpverleenster meemaak, maar ook over de honden bij mij thuis. Mijn columns zijn allemaal waargebeurde verhalen en te lezen op onze website onder Nennys blog.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie