Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

3 maart 2017 door Angélique van den Broek in Hondengedrag

Verliefd? Een loopse hond? Of beide!

Verliefd? Een loopse hond? Of beide!

Om gek van te worden

Vervelend, compleet naar word ik er van. De hele dag, waar ik ook ga of sta, staat Banjer naast me en loopt meteen naar de voordeur om naar buiten te mogen. “Je bent net uit geweest” roep ik hem boos toe “ga in je mand”. Met van die zielige bruine puppy ogen kijkt hij me aan en druipt af naar zijn mand. Daar gaat hij liggen, met zijn koppie precies over het randje. Hij ligt te piepen, kijkt even alert op als ik ga verzitten of iets ga doen, laat dan zijn koppie weer over de rand van de mand zakken en piept verder. Helemaal gestoord word ik ervan.

Een lekker geurtje

Als mijn man thuis komt, hetzelfde ritueel: meteen naar de deur lopen en met die vragende oogjes kijken, gaan we wandelenNu is Banjer nooit vies van wandelen, tenzij het regent dan laat hij het liever aan anderen over, maar het liefst scharrelt en banjert hij de hele dag op zijn eigen tempo door het park heen, overal snuffelen, her en der wat graven. Spelen met de andere honden, kinderen en zo mogelijk ook volwassenen die hij tegen komt. Haast is er nooit bij. Maar nu is de drang om te wandelen toch wel heel erg hoog. Mijn man vraagt mij (bijna verwijtend) of ik hem niet heb uitgelaten; dat heb ik wel antwoord ik hem en we gaan verder met de dingen van de dag. Tussen neus en lippen door zegt hij ineens “vind je ook niet dat Banjer ineens veel haast heeft om in het park te komen?” Dan valt het kwartje, Banjer hoeft niet uit, hij heeft iets lekkers geroken in het park! Als ik dat hardop uitspreek zegt mijn man “daar zeg je wat, die man met die drie hondjes, die we ’s avonds altijd tegen komen, daar was er eentje bij die vond het wel gezellig dat Banjer kwam snuffelen en meer” Ik heb geen idee over wie hij het heeft, maar het is mij duidelijk, Banjer is verliefd! Er loopt een loopse hond in het parkje die kennelijk heel erg lekker ruikt, maar wie???

"Ik ruik wat lekkers"

De volgende dag loop ik weer in het park, grote hondenbroer Hummer (van mijn ouders) is er ook bij. Als we aan het eind van ons rondje zijn letten we altijd goed op dat Hummer op tijd weer aangelijnd is, anders neemt hij de kuierlatten en dan kan je roepen als Brugman, maar de oren zitten dan echt even dicht… Ook dit keer, de aandacht op Hummer wordt versterkt en die op Banjer verslapt dus automatisch. In een ooghoek zie ik het gebeuren, zijn neus gaat de lucht in, ik zie de neusvleugels bij wijze van spreken trillen, dan gaat de neus naar de grond en begint hij te tippelen. Als ik roep kijkt hij verstoord op en kijkt mij aan met een blik van “waar bemoei je je mee, ik ruik wat lekkers”. De neus gaat weer naar de grond en de pootjes tippelen verder. Iedere keer als ik een stap harder ga lopen kijkt hij om, maakt 2 of 3 huppeltjes en loopt weer vrolijk verder.

loopse hond verliefd

[contentblock id=44 img=html.png]

Aangelijnd op pad

Zo loopt hij het park uit, het fietspad op…..aan het eind van het fietspad kruist een drukke weg…. Ik roep nog eens, nog harder, nog indringender, pak de hondenfluit erbij. Weer kijkt Banjer op “wat moet je nou? En loopt weer verder”. Als hij aan het eind van het fietspad is geef ik nog een harde schreeuw. Er komt een bus aangereden. Dit keer kijkt hij niet eens meer op, maar hij gaat wel naar links, snuffelt even aan een paaltje, tilt zijn poot nog maar eens een keer op en gaat weer lopen. De bus is net gepasseerd, de auto die er achteraan kwam ook. Banjer steekt over, het volgende pad op. Mijn hart klopt in mijn keel. Ik weet dat ik het niet moet doen, er achteraan rennen, maar ja, aan het eind van dit pad volgt nog een drukkere weg, wat moet ik dan….. Nog een keer roep ik, al rennend. Banjer kijkt op, ziet me dichterbij komen, maakt aanstalten om ook te gaan rennen en een oerkreet “NEE” ontglipt me. Dat werkt. Hij blijft staan. Ik lijn hem aan en hij kijkt mij, nog steeds met die bruine puppy ogen, aan met een blik van “waarom nou, het ruikt zo lekker…..” Nog steeds weet ik niet welk teefje zo lekker ruikt, maar voorlopig wordt Banjer aan de lijn uitgelaten want dat er een loopse hond in de buurt is, is mij nu wel duidelijk!

Angélique van den Broek

Geschreven door Angélique van den Broek in Hondengedrag

Ik ben Angélique, ben getrouwd en wij hebben één dochter (11 jaar). Wij wonen sinds 1992 in Noord Holland en sinds 1994 in Hoorn. In mijn leven heb ik eigenlijk altijd een teckel gehad tot wij onze voorlaatste teckel in 2008 moesten laten inslapen. Met het vooruitzicht dat ik in de jaren die daarop volgde veel van huis weg zou zijn en mijn man dan alleen voor zowel de zorg van onze dochter als de zorg van de hond zou komen te staan hebben wij toen besloten geen nieuwe hond (teckel) te nemen. Het gemis van een hond in huis bleef echter kriebelen en ook onze dochter begon steeds vaker te vragen of zij ook een huisdier mocht hebben. Na veel wikken en wegen en het vooruitzicht dat ik vanaf 2016 weer dichter bij huis zou komen te werken zijn we in 2015 op zoek gegaan naar een nieuwe teckel pup. Die hebben wij gevonden en dus zijn wij sinds mei 2015 weer in het rijke bezit van een teckel genaamd Banjer. Naast deze teckel woont er bij mijn ouders (die bij ons in de wijk wonen) een Heidewachtel van 8 jaar oud. We gaan dus ook geregeld met elkaar wandelen. Toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde was er naast de in huis aanwezige teckel vaak nog een andere hond aanwezig. Zo hebben wij een bouvier, een stabij en een saluki gehad in combinatie dus met een teckel. Ook waren er regelmatig logés in huis, ook dat waren verschillende soorten rassen.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie