Vergelijk 60.000+ hondenproducten van 700+ merken en 35+ webshops

Vergelijk 60.000+ hondenproducten

Terug

12 juni 2017 door Marloes van den Bos in Informatie over honden

Wolfshond of wolfhond; wat zijn de verschillen?

Wolfshond of wolfhond; wat zijn de verschillen?

Wolfshond of wolfhond; wat zijn de verschillen?

Er wordt tegenwoordig in de media regelmatig gesproken over wolfshonden en wolfhonden. Sinds Game of Thrones heeft dit al helemaal een vlucht genomen. Maar wat veel mensen niet door hebben is dan één letter, de letter S, een wereld van verschil maakt tussen deze 2 woorden of eigenlijk hondenrassen.

What's in a name

Wolfshonden en wolfhonden zijn twee totaal verschillende soorten honden. Niet iedereen zal zich er druk om maken, maar ik weet dat er mensen bij de wolfhonden zijn, die dat wel doen. Ik heb zelf geen wolf- of wolfshonden, maar ook ik irriteer me er een beetje aan. Al kunnen de meeste er niets aan doen, aangezien ze het verschil niet weten. Tijd om daar wat aan te gaan doen.

En de wolfskees dan?

Nou ik kan je bij deze vertellen: de Wolfskees is geen kruising tussen een wolf en een keeshond. Wolfskees heet zo, vanwege zijn wolfsgrauwe kleur. Nog een mysterie opgelost in dit blog.

Bij deze hoop ik wat wolf en hond mysteries opgelost te hebben. Mocht je voor een wolfshond of wolfhond willen gaan in de toekomst, lees je dan goed in, ga bij fokkers langs en denk er goed over na.

Marloes van den Bos

Geschreven door Marloes van den Bos in Informatie over honden

Mijn naam is Marloes van den Bos en samen met mijn vriend hebben we 3 honden: Nyx, Skye en Amaya. Een asielhond, herplaatser en buitenlander. Hun avonturen zijn op Facebook te vinden: Roedeltje NooitGedacht Ik ben me gaan verdiepen in honden tijdens mijn studie tot paraveterinair dierenartsassistente. Inmiddels ben ik bezig met de opleiding tot kynologisch masseur en daarna hoop ik de opleiding tot kynologisch instructeur en misschien zelfs gedragstherapeut te doen. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken met betrekking tot honden; van rassen tot gedrag en van training tot voeding. Daarnaast freubel ik ook diverse hondenartikelen in elkaar in mijn vrije tijd; van snuffelmatten tot hondenlijnen. Ook een van mijn grote hobby’s is (honden)fotografie.

Nog geen reacties
Plaats een reactie

Plaats een reactie